Hvad er tantramassage?

Siden jeg startede som tantramassør i 2010 (for 4,5 år siden), er jeg blevet spurgt rigtig mange gange ”hvad er tantramassage”? 

Hver gang synes jeg det er lige svært at forklare, fordi det ligesom bliver lidt definitivt når det klemmes ind i en forklaring. Og jeg synes ikke tantramassage hører hjemme i en lukket box.

På den anden side virker det også som en lidt halvdårlig salgsreklame at svare med et ”det kan ikke forklares, det skal opleves”. Ikke desto mindre er det sandheden!

Nu vil jeg alligevel forsøge at dele min forståelse indtil videre, igennem min egen oplevelse af både at være modtager og giver af tantramassage. Rigtig mange søger svar på det spørgsmål, og måske søger du også efter et svar. Jeg beder dig have i tankerne, at det her ikke er en definitiv udtalelse (som kvinde er vi jo kendte for at skifte mening fra dag til dag, så rummelige er vi nemlig ☺️). Jeg vil blot dele mine indsigter på det her punkt på vejen, som de er for mig.


En oplevelse i nuet

Tantramassage er en oplevelse i nuet, en følen ind i hvad der er her og nu – i dig. En given slip i tankerne og forventningerne, samtidig med at du åbner op for at mærke din krop igennem dine sanser, først og fremmest følesansen.

Følesansen igennem hver centimeter hud, hver nervetråd som kan sende behagelige signaler og formidle følelsen af ro, varme, tryghed, omsorg, kærlighed, nærvær, intimitet, at blive mødt. En omfavnelse i det kosmiske skød (i metaforisk forstand).

Det er at give totalt slip i alle mål og stræben efter. Når vi stræber efter at noget bestemt skal ske, fjerner vi os fra nuet, fra nærværet, fra os selv.

 

Tantramassage er ultimativt nærvær 

Det er at tillade sig selv at tage imod, uden at give tilbage – at nyde uden at yde. Det er meget nemt at ryge i den fælde, hvor sindet forbinder alt det du modtager med massøren. Og så kan man få lyst til at der skal ske mere. Det er nu det er vigtigt at observere, at du vælger sjælens og ikke sindets vej. Sjælen er blot, den søger ikke, da den er fuldkommen i sig selv. Sjælen er i stand til at modtage, uden at ville kræve mere. Sjælen er samhørighed. Her er vi én. 

Sindet derimod, har en tendens til hele tiden at søge udenfor sig selv. Sindet vil gerne overbevise os om at vi er adskilte, og forsøger derfor at styre/have kontrol. For sindet er det svært at åbne op ind i ukendtheden. Være modtagelig, åben, sårbar. Massøren er blot en kanal, et medie, som forbinder den kosmiske universelle kærlighed, med den kærlighed som allerede er i dig. Den kærlighed som ingen andre kan give dig, som er forudsætningen for at du kan møde din sjæl, eller måske snarere, som er din sjæl. Det er stort, det er kæmpestort, for den som opnår at nå dertil!

Det handler om at vende ”blikket” indad, observere uden at analysere, flyde med hvorhen energien end vil hen. For nogle er det ind i hjertet, for andre ud i blandt stjernerne. Alt kan ske når du blot er. En inspiration fra selve det at være i live. Og i forståelsen 'inspiration', ligger der en umiddelbar indflydelse fra Gud eller én gud, at tage ånden ind (inspirare=indånde). Nogle udtrykker det som "at finde ind til sig selv igen" og som en udvidelse af hele ens sanseverden, samt en følelses af at blive jordforbundet.

I logoet for SoulBliss står der ”a loving journey into your soul” og det henviser til at det er dig der tager rejsen. Jeg, som massør, kan kun vise dig døren og blidt guide dig, ved at forbinde dig til en uendelig kilde af kærlighed.


I logoet for SoulBliss står der ”a loving journey into your soul” og det henviser til at det er dig der tager rejsen. Jeg, som massør, kan kun vise dig døren og blidt guide dig, ved at forbinde dig til en uendelig kilde af kærlighed.

SoulBliss

Jeg hører gerne din feedback på hvordan du oplever tantramassage, måske ligger der et par guldkorn til næste gang spørgsmålet dukker op.

De kærligste hilsener

Majbrit

Vil du fra hovedet og ned i kroppen, så du kan få mere nærvær og intimitet i dit liv?