• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Stress – et effektivt værn mod lyst

Stress – et effektivt værn mod lyst

Jeg har på egen krop mærket effekterne af stress.

Ved hvor drænet jeg har følt mig, energiforladt.

Og alligevel har jeg fortsat – igen og igen.

Ikke fordi andre har presset mig, men fordi jeg har presset mig selv. Mine egne krav var for skrappe og ærligt helt urimelige i forhold til al sund fornuft og egenkærlighed.

Da jeg arbejdede i restaurationsbranchen som tjener og daglig leder, satte jeg nærmest en ære i at fungerer som den der duracell kanin fra reklamerne, kender du den? Duracell holder bare længere, den bliver ved og ved!

Genkender du dig selv? Hvis ja, så læs endelig videre.

Jeg ved fra rigtig mange som kommer her i SoulBliss, at stress er en del af deres hverdag. Jeg ved også at rigtig mange ønsker det anderledes.

Og nu vil jeg fortælle dig en tilsyneladende velbevaret hemmelighed 

Vi kan selv vælge stress til eller fra i vores liv.

Ja det lyder nærmest utopisk for nogle, det ved jeg. Det er som om vi føler vi er ofre for vores omstændigheder og ikke har noget valg. Det kræver at vi virkelig tager ansvar for at skabe de frirum vi har behov for, for at lande og forbinde os med os selv.

Wake up and smell the roses, som de siger på engelsk. Mærk efter hvad der virkelig betyder noget for dig og træf dine valg baseret på det.


Stress har meget på samvittigheden og én af tingene er dit sexliv eller mangel på samme. Og med sexliv mener jeg også intimitet uden samleje. Kan egentlig bedre lide ordet elskov, fordi det ligesom dækker mere bredt og mere end blot en monoton rytme af ind og ud. For mig dækker det, det felt af intim kærlighed som er mellem to elskende. Så også når min kæreste lægger armene om mig under opvasken og kysser mig blidt på nakken, hører det under elskov.

Når vi har så travlt med at leve op til vores egne (eller andres krav) er det ofte på bekostning af den tid vi tilbringer med famile og kære – eller os selv.

Og det er sjældent at jeg hører om folk som rent faktisk skriver tid til elskov ind i deres kalender. Ja du løfter sikkert øjenbrynene nu. Men ærligt er det så vigtigt for parforholdet, ikke at lade sig løbe overende af dagligdagens stress.

Så bliver der ikke tid til intimitet, og det derfor ender med at blive et mindre end halvhjertet forsøg sent om aftenen, lige inden man falder i søvn.

Ved at dedikere tid til det og lave aftaler, har vi også noget lækkert at se frem til og vi får mulighed for at forberede os fysisk og mentalt. Alene det kan være med til at få os igennem en måske knap så sjov dag.

Alt hvad der virkelig betyder noget her i livet, er vi nødt til at prioritere højere, end feks at se en eller anden serie, som en undskyldning for at vi har behov for at slappe af.

Sand afspænding sker når vi er helt opmærksomme på vores krop, ikke når vi ligger kollapset på sofaen foran fjernsynet. Det er måske nærmere en flugt fra dagligdagens realiteter. Og elskov giver os netop en mulighed for at være 100% tilstede i vores krop, sanse, observere, nyde – og så ovenikøbet med den du elsker.

Kærligheden i mellem to mennesker, og til os selv, fortjener at blive fejret og vedligeholdt, ellers så visner den lige så stille og når det sker, så visner vi også selv hvis vi fortsat bliver i et kærlighedsløst forhold.

Intimitet findes i mange former fra det helt intime seksuelle samvær til at sidde nogle timer over morgenbordet en søndag morgen og virkelig være tilstede, eller gå en tur hånd i hånd i sagte efterårsregn. Eller blot være tilstede med dit eget fantastiske selv, koble fra alt elektronisk og al gøren, og mærke hvordan du bare er i væren, tillade dig selv den luksus af dit eget nærvær. Mulighederne er uendelige og første skridt er at sætte tid af til at magien kan ske.

Jeg vil senere skrive til dig som er single, som måske går rundt og tror at intimitet kun er noget man kan få med et andet menneske. I mellemtiden kan du, hvis du har lyst, øve dig i at sætte tid af til dig/jer og prioritere intimitet og nærvær højere.

De kærligste hilsener

Majbrit

Vil du fra hovedet og ned i kroppen, så du kan få mere nærvær og intimitet i dit liv?